Preview Mode Links will not work in preview mode

May 13, 2019

Denna vecka gästas Techrekpodden av Sveriges allra första IT-minister. Anna-Karin Hatt hade innan det bland annat varit stabschef till Maud Olofsson och hade en nyckelroll i skapandet av Alliansen som bildade regering efter valet 2006. 2010 utsågs hon till IT- och regionminister och sedan IT- och energiminister i Fredrik Reinfeldts regering. Vi får höra om hur det var att sitta i regeringen och om skapandet av den digitala agendan. Anna-Karin har många intressanta tankar om  hur digitaliseringen har påverkat arbetsmarkanden, och hur den kommer påverka den svenska arbetsmarknaden i framtiden.

Idag arbetar Anna-Karin som VD för Almega som är Sveriges ledande organisation för tjänsteföretag. Idag är 40 % av alla IT-bolag inte anslutna till kollektivavtal. Vi får höra Anna-Karins tankar om varför det ser ut så och om framtiden för den svenska modellen och kollektivavtal.

 

Tack för att du lyssnar på Teckrekpodden! Är ditt företag i behov av IT-kompetens, hör av dig till cj@ants.se eller läs mer om hur vi arbetar på ants.se

Följ oss på LinkedinFacebook och Instagram