Preview Mode Links will not work in preview mode

Apr 29, 2020

I det här extrainsatta avsnittet pratar vi om hur Covid-19 påverkar de utländska talanger som befinner sig i Sverige på arbetstillstånd. Hur fungerar Migrationsverket i dessa tider och vad kommer man behöva tänka på vid förlängning av arbetstillstånden. Vad gäller när man hittar talanger som redan jobbar i Sverige för en annan arbetsgivare. Vi får svar på vad som gäller med inreseförbudet och hur det kommer påverka de talanger med arbetstillstånd som inte kunnat börja användas. Vilka är dom fyra försäkringarna vi måste ha koll på och vad händer om en person med arbetstillstånd blir uppsagd. Varför är det så viktigt med bakgrundskontroll när du anställer en person som redan arbetar i Sverige? Vi pratar också kort om läget på bostadsmarknaden och hur det fungerar att söka personnummer och öppna bankkonto just nu. 
 
Nimmersion AB har sedan 1995 levererat tjänster inom Immigration och Relocation såsom hjälp med arbetstillstånd, folkbokföring, bostadssökning och att öppna bankkonto. Johanna Lennartson arbetar som Director of Operations. 
 
Tack för att du lyssnar på Teckrekpodden! Är ditt företag i behov av IT-kompetens, hör av dig till cj@ants.se eller läs mer om hur vi arbetar på ants.se